Футуристът, компютърен учен и изобретател Реймънд Курцвейл прогнозира кога човечеството ще успее

...
Футуристът, компютърен учен и изобретател Реймънд Курцвейл прогнозира кога човечеството ще успее
Коментари Харесай

Учен разкри кога ще станем безсмъртни

Футуристът, компютърен академик и изобретател Реймънд Курцвейл прогнозира по кое време човечеството ще успее да постигне безсмъртие. Според него това ще стане до 2029-2030 година, написа Telegram.

Kурцвейл до този миг хората ще „ усилват продължителността на живота си с всяка година “. Той дефинира, че през идващите години нанороботите ще оказват помощ на хората да се отърват от болестите, с помощта на което човечеството съществено ще усили продължителността на живота.

Ученият счита, че до 2030 г. изкуственият интелект ще стартира да се развива независимо.

Очаква се с течение на времето изкуственият разсъдък да доближи качества, присъщи за хората. Изследователят счита, че след седем години ще стартира процесът на обединение на човек с AI, вследствие на което до 2045 година ще бъде създадено поколение киборги, написа още Телеграф.

Тази композиция ще увеличи възможностите на мозъка с 10 хиляди пъти, което ще разреши да се комуникира с голям брой компютри по света. Така тази нова група хора освен ще има по-голяма дълготрайност на живота, само че и ще бъде по-интелектуално развита.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР